1 augusti 2015
13:00

Referat: Vellinge IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mohamed – Jimmy, Henke, Naim, Adam – Maksym, Johan E, Martin N, Amine – Jamal, Shakeb

Avbytare var Farhad som spelade sista 12 minuterna i första halvlek och sista 24 minuterna i andra halvlek som anfallare, Ameer som spelade sista 11 minuterna i första halvlek och sista 20 minuterna i andra halvlek som anfallare och yttermittfältare och Stefan D som inte spelade alls.

Med tanke på att väldigt många av våra normalt mest tongivande spelare saknades var förhoppningarna före matchen inte alltför höga. Det var därför med glädje man kunde konstatera att vi faktiskt redan från början var bra med i matchen. Till att börja med förekom inte några hetare chanser åt något håll. Vellinge kom lite oftare till avslut och skaffade sig också ett antal hörnor men ingetdera inledde till några problem för oss.

I den 19:e min tog vi ledningen när en frispark av Maksym ändrade riktning på en Vellingespelare och ställde målvakten. Därefter höjde sig Vellinge något eller rättare sagt vaknade de offensivt mest tongivande spelarna vilket resulterade i några rejäla målchanser. Den som var närmast att resultera i ett kvitteringsmål var ett mycket välplacerat långskott precis innan pausvilan som såg ut att smita in vid bortre stolproten innan Mohamed gjorde en fantastisk räddning till hörna.

Totalt sett en spelmässigt jämn halvlek med lite mer spets på anfallen hos Vellinge.

När man kunde förvänta sig en väldig anstormning från Vellinge direkt efter pausvilan blev det istället vi som hade vår klart bästa period i matchen. Vi spelade helt utan den ängslighet och alltför stora försiktighet som man kunnat befara och skapade det ena fina anfallet efter det andra. Första kvarten hade vi tre riktigt fina chanser varav två missades grovt från mycket nära håll medan den tredje var ett jättelångskott av Jamal där målvakten tvingades till en riktigt bra insats för att tippa ut bollen till hörna. Tyvärr kvitterade Vellinge mitt i denna vår fina första kvart. I den 53:e min fick en Vellingespelare stå helt omarkerad vid bortre stolpen på en hörna och kunde enkelt nicka in bollen.

Efter cirka en kvart började den bristande konditionen hos många av våra spelare märkas och ganska snart därefter tappade vi allt. Under den sista halvtimmen hade vi ytterst få konstruktiva anfall medan Vellingesspelarnas självförtroende efter deras ledningsmål i den 63:e min verkade växa rejält och man skapade nu målchanser i parti och minut.

Trots att vi försökte stå emot och höll uppe lagmoralen blev vi under resten av matchen totalt överkörda och utöver de ytterligare mål som föll i 67:e, 80:e och på övertid hade de bl.a. ett skott i stolpen och Mohamed fick också avvärja ett par farliga lägen. Det bör väl sägas att det sista målet enligt vår tränare och våra spelare knappast borde ha godkänts eftersom det föregicks av en foul på Mohamed som för några minuter gjorde honom obrukbar – han var lite yr efteråt – som domaren dock släppte så att Vellingespelaren som gått hårt in mot Mohamed kunde rulla bollen i tomt mål. Från åskådarplats var det dock svårt att bedöma hur fult Vellingespelaren gick in i kollisionen med Mohamed.

I kraft av den sista halvtimmen var Vellinges klara seger synnerligen rättvis men samtidigt kunde kanske resultatet blivit ett annat om vi fått ytterligare ett mål i början av andra halvlek som kunnat skapa en stress hos våra motståndare.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 1-9 Avslut på mål: 4-13 Avslut utanför: 2-5